Брз одговор: Како додавате мебел во моделите на Revit?
Како да додадам мебел во Revit 2022? На картичката Вметни, кликнете на вчитување на Autodesk Family за да го вчитате прелистувачот. Во прелистувачот користете го дрвото за пребарување за да
Специјален проект
Каде се својствата на слојот на AutoCAD Mac?
Како да ги отворам својствата на слојот во AutoCAD? Кликнете со десното копче на цртежот CAD, посочете на CAD Drawing Object, а потоа кликнете Properties. Кликнете на јазичето Layer. Изберете го
Специјален проект
Брз одговор: Која е целосната форма на COM во CAD CAM?
Која од следниве е целосна форма на CAD? Компјутерски потпомогнат дизајн (CAD) е употреба на компјутери (или работни станици) за да помогнат во креирањето, модификацијата, анализата или
Специјален проект
Како ги порамнувате објектите во Draftsight?
Како го порамнуваш објектот? Порамнете објект со други објекти Држете Shift, кликнете на објектите што сакате да ги порамните и потоа кликнете на
Специјален проект
Како да направам SolidWorks реновиран?
Како да го прегледам најновото издание во Solidworks? Притиснете ги копчињата со стрелки лево или десно. Приказот се движи според зголемената вредност наведена за копчињата со стрелки во Алатки
Специјален проект
Прашање: Како да креирате линиска табела во Civil 3d?
Како да креирате табела за порамнување во Civil 3d? Додавање табели за порамнување Кликнете на картичката Забелешка Панел етикети и табели Мени за додавање табели Порамнување Додај линија. Во
Специјален проект
Дали Internet Explorer 11 поддржува SVG?
Дали SVG работи во Internet Explorer? SVG (Scalable Vector Graphics) е официјално поддржан од сите главни веб-прелистувачи, вклучувајќи го и Internet Explorer. Поддршката се протега во широк спектар
Специјален проект
За која земја се залага STL?
Што значи STL *? STL. STL е формат на датотека роден на стереолитографскиот CAD софтвер создаден од 3D Systems. STL е исто така познат како Стандарден
Специјален проект
Како покажувате масовни својства во SOLIDWORKS?
Како ги покажувате својствата во маса? Можете да ги прегледате својствата на пресметаната маса.…За прикажување на својствата на масата: Изберете ставки (компоненти или цврсти тела) што ќе се проценат. … Кликнете
Специјален проект
Прашавте: Дали можете да внесете DXF во Solidworks?
Можете ли да конвертирате DXF во SOLIDWORKS дел? dxf). Прелистајте до датотека, а потоа кликнете Отвори. Моделот веднаш се претвора во SOLIDWORKS дел, или во
Специјален проект